úterý 29. března 2011

Léčivé vlastnosti čajových lístků

Čaj je nejvíce konzumovaným nápojem na světě, je znám již 4000 let, dováží se z Asie jako černé čaje, zelené, uzené, nebo polofermentované,
všechny ty malé listy jsou oceňovány pro svou chuť, ale také pro jejich skutečné léčivé schopnosti.

Mezinárodní výstava čaje která se každoročně koná v Paříži 23-26 listopadu, prezentuje veřejnosti širokou škálu odrůd čaje,
které můžete ochutnat jen velmi vzácné, například čaje které byly vyhrazeny pouze pro císaře staré Číny nebo Japonska.
Při této příležitosti se také koná mezinárodní konference na téma: prospěšné účinky čaje. Specialisté z USA, Evropy, Číny a Japonska sdílejí svůj
výzkum na využití zeleného čaje nejen v prevenci zubního kazu, ale také použití některých odrůd čaje známé pro jejich antibakteriální,
antistresové a protinádorové účinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat